Guido Nicolai Huisarts
Dr Guido Nicolaï
 

Uw gezondheid, onze hoofdzorg!

Op 13 september 1978 begon ik als soloarts een praktijk in een voor mij totaal nieuwe omgeving.

Mijn doel : een praktijk uitbouwen gebaseerd op wetenschap en collegialiteit, om er dan ‘ iets mee te doen ‘. Wat dat moest zijn, was mij nog niet duidelijk en zou bepaald worden door mijn ervaringen.

Na een voor die tijd redelijk vlotte start, groeide stilaan over de jaren de praktijk tot het punt waarop verdere stappen mogelijk waren. Mijn eerste stap was om in 1996 te gaan samenwerken met Dr. Teughels een arts in opleiding (toen HIBO) wat leidde tot een associatie in 1998.

Samen hadden en hebben we dezelfde ideeën : we droomden van een apart praktijkgebouw, van meer samenwerken, van het uitbreiden van onze geneeskundige activiteiten. Dit leidde in eerste instantie tot een meer formele samenwerking met de praktijk van Dr Van kerkhoven en Dr Vos : HASAV Nu was geboren. We hadden regelmatig wetenschappelijk overleg en we pionierden ook in de organisatie van ons beroep : nadat Jef Van Kerkhoven en ikzelf enkele jaren eerder de weekendwacht opsplitsten in twee delen in plaats van één geheel, namen we als groep het initiatief om een weekwacht te starten binnen ons samenwerkingsverband. Binnen HASAV Nu ontstond er ook een blikverruiming naar andere eerste lijn werkers : we kozen eerst voor samenwerking met een diëtiste die in beide praktijken consultatie zou houden.

Door de verdere evolutie vervaagde de samenwerking maar de trend naar multidisciplinair
samenwerken was gezet. Het praktijkgebouw kwam er sneller dan verwacht en we voorzagen meteen een ruimte voor een kinesistenpraktijk waarvoor spontaan een vraag naar samenwerking kwam. Kort daarna bood zich een psychologe aan : zij kwam zelf vragen of er mogelijkheid tot samenwerking was, nadat we na een zoektocht van meer dan een jaar niemand gevonden hadden !

Van dan af ging het snel : een tweede psychologe, een kinderpsychologe en intussen een bemand secretariaat, eerst enkel in de voormiddag, sinds 2012 ook deels in de namiddag. En er kwam een derde arts : eerst in opleiding, maar al snel met de vraag om te kunnen associëren …

Een droom werd waar : wetenschap, collegialiteit, samenwerken in multidisciplinair verband, met een systematisch en voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering …

Naast dit alles stond ik mee aan de wieg van een centrum voor begeleiding van drugverslaafden in de Kempen, wat ik nog steeds coördineer en waar ik consultaties doe, in het rusthuis Vogelzang ben ik coördinerend arts en ik werk intussen ook in dienstverband mee aan het uitbouwen en kwalitatief verbeteren van het huisartsenstage netwerk van de Universiteit Antwerpen.

Pensioen ? Nog te veel te doen …

 

Tot binnenkort.

Dr. Guido Nicolaï

 
         
Guido Nicolaï
Huisarts
guido@centrumdeberk.be
Rizivnr: 1-13680-04-004
Tel.: 014 21 85 67

Stefan Teughels
Huisarts
Rizivnr: 1-18293-47-003
stefan@centrumdeberk.be
Tel.: 014 21 85 67

Stefan Tanasijevic
Huisarts in opleiding
Rizivnr:
haio@centrumdeberk.be
Tel.: 014 21 85 67
 
Gezondheidscentrum
DE BERK Berkenlaan 25
2200 Herentals
info@centrumdeberk.be
Tel: +32(0)14 21 85 67
     
Gezondheidscentrum De Berk | Berkenlaan 25 | 2200 Herentals | +32 (0)14 21 85 67 | info@centrumdeberk.be